Ads 468x60px

Jumaat, 24 September 2010

Siapa MAHER ZAIN???Who maher zain??AURA Maher Zain...

Mungkin ramai yang sudah mengetahui siapakah Maher Zain, tetapi ramai yang masih belum kenal siapa sebenarnya Maher Zain. Sejak akhir-akhir ini, lagu yang dinyanyikan Maher Zain sering kedengaran di internet, mungkin juga radio. Mungkin kerana liriknya yang menyentuh hati dan maksud yang cukup mendalam jika dihayati.

Maher Zain lahir pada 1982 di Lebanon.
Keluarganya berpindah ke Sweden ketika Maher hanya berusia lapan tahun, di mana beliau melanjutkan sekolahnya. Maher mendapat keyboard pertama ketika beliau berumur sepuluh tahun. Beliau kemudian memasuki universiti dan mendapat sarjana dalam bidang Aeronautical Engineering. Selama remajanya, Beliau ketika menghabiskan masanya dengan berjumpa rakan-rakannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimen dengan muzik dalam segala hal.

Setelah terlibat sementara di scene muzik sebagai penerbit muzik - muzik, Maher diperkenalkan ke redone, iaitu seorang penerbit muzik di dunia muzik Sweden. Maher mula bekerja dengan redone dan kemudian pindah ke New York. Pada bulan Januari 2009, Maher Zain mula bekerja sebagai penyanyi dan melahirkan sebuah album dan ditandatangani dengan Awakening Records. Maher inspirasi muzik pertama datang dari ayahnya, yang merupakan penyanyi sendiri, melakukan secara tempatan di bandar Mediterranean Tripoli, Lubnan.
Maher telah mengadakan sebuah konsert percuma di Bahrain, dan juga di konsert Spring di Universiti Amerika di Kaherah, Mesir
.


Thank You Allah (2009–now)

Thank You Allah was released on 1 November 2009.

Track listing

No. Title Length
1. "Always Be There" 4:38
2. "Ya Nabi Salam Alayka" 4:59
3. "Insha Allah" 4:31
4. "Palestine Will Be Free" 4:55
5. "Thank You Allah" 5:31
6. "Allahi Allah Kiya Karo (feat. Irfan Makki)" 5:14
7. "The Chosen One" 3:54
8. "Baraka Allahu Lakuma" 4:30
9. "For the Rest of My Life" 3:54
10. "Hold My Hand" 4:06
11. "Awaken" 3:43
12. "Subhana Allah (feat. Mesut Kurtis)" 4:55
13. "Open Your Eyes" 4:26
14. "Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track)" 4:59
15. "Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track)" 5:28

p/s: Fist time fadz mendengar lagunya INSYAALLAH fadz terasa satu Aura yang sangat indah yang telah menyentuh Hati ini. Fadz memang seorang Peminat Setia DATO SITI NURHALIZA tapi selain Dato Siti Kemunculan MAHER ZAIN dari negara timur telah menembusi hati fadz yang dahagakan Lagu - lagu yang Berunsur DAKWAH berentak Moden.. Selain, Lagu Insyaallah .. fadz menyukai lagu yang sangat indah alunan muziknya dan lirik-lirik yang menyentuh jiwa FOR THE REST OF MY LIFE, OPEN YOUR EYE S dan PALESTIN WILL BE FREE.. Sekarang ni DATO SITI NURHALIZA dan MAHER ZAIN adalah Pujaan hati fadz...hehe ^_^Antara lagu yang TERHANGAT dari MAHER ZAIN

FOR THE REST OF MY LIFE


INSYAALLAH
Tiada ulasan:

Sample text


 

Sample Text

fadzoners

Sample Text