Ads 468x60px

Sabtu, 19 Mac 2011

Dato' Siti Nurhaliza Ada ILmu Terbang Dan KaMe KaMe Haa!?? O_O

FUHYOoooooOOOOOO!!! 
Dato'Siti Nurhaliza Cayalah!!!
 ^_^

KAME KAME HAA~~


video


Saksikan Ilmu pertama Dato Siti Nurhaliza dari Tok guru Majibun eh? silap2 Goku de.. hahaha dengan Kuasa Popularnya Kame Kame haaa!! Comel betul Dato Siti buat kuasa Kame Kame haa kan?? hehe rase2 kalau Majibun atau musuh2 dekat depan mesti dah Surender kan?? wakakkaa jom layannnnnnnnnn =P




TERBANG SITI SITU SANA SINI


Saksikan Ilmu kedua Dato Siti Nurhaliza Dari Tok Guru Goku lagi hahaha iaitu Jurusan Terbang Lah pulak haha kenapa tak belajar je teleport kan?? mesti best kalau Jam ke?? Lewat ke?? teleport aje.. dah sampai Jimat Mase kan?? hahahaha jom layannn Dengan Siti Situ Sana Sini terbanG!!! ^^



video



Thanks to Sitizoners Atoszone Sebab Sudi Upload video ni Terbaik Beb ^^

Khamis, 17 Mac 2011

Sizuka Pun Bijak Jauhi Zina ^_^ HANGAT!

NOBITA SUKA SIZUKA TAK SUKA



4

Di Suatu Malam Depan Panggung Wayang…



Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerkanita tu..xbosan ?


Nobita : A’ ah xbosan. Best!


Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?


Nobita : Errr~ hehe..


Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.


Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.


Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?


Nobita : Errr~ hehe..


Mereka Pun Menuju Ke i-City..



Sizuka : Awk, sy cantik x?


Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..


Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?


Nobita : Errr~ hehe..



Mereka Pun Tiba Di i-City..



Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.


Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.


Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu


Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..


Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..


Nobita : Errr~ huhu..


Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.


Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.


Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu


Nobita : Errr~ huhu..



Mereka Pun Pulang..



Sizuka : “Awk, awk syg sy x?


Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa


Sizuka : Buktinya??


Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe


Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu


Nobita : Eh..errr~ huhu


Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.


Nobita : Eh..mestila! hehe


Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~


Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??


Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.


Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!


Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~



Suasana Bertukar Menjadi Suram...Sehinggalah     Nobita mula Meluah Perasaan...



Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???


Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple dgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..


Nobita : ......



[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]





Ingat allah mendapat pahala,beringat kepada pasangan bukan muhrim, mendatang kemurkaan allah


peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri


n_n....May Be Bless.





Tsunami Terbesar 2004 & 2011 Yang Melanda Muka Bumi HANGAT!

TSUNAMI TERDASYAT!!


Assalammuallaikum, Disini SZMZFQ Bloger ingin mengimbau Tsunami Semasa Melanda di Acheh dan Kini di Jepun pula merasai fenomena yang sama berlaku terhadap Acheh, SubhanaALLAH sangat mengerunkan melihat kekuasaan ALLAH S.W.T,  Fenomena Alam yang berlaku terhadap kedua - dua Negara ini.



TSUNAMI DI ACHEH, INDONESIA DIS 2004



Tsunami Mentawai yang telah meragut begitu banyak nyawa,

Gempa Bumi berukuran 7.2 SR dan Juga disusuli Tsunami di Mentawai,
Sumatra Barat yang meragut 100 ribu Nyawa.


Di Sini SZMZFQ Bloger, ingin berkongsikan Video Yang Sempat Dirakam oleh penduduk Acheh Semasa gegaran dan tsunami yang melanda Di kediaman beliau.. Sangat menyendihkan apabila melihat satu part itu semasa rakyat acheh yang masih ada menyelamatkan diri mereka tetapi apakan daya ALLAH lebih menyanyanginya T_T






Terus Menjengah Tahun 2005, 2006,2007,2008 2009,2010 Dan 2011 Lamanya..........

Pembangunan Di Aceh Dilakukan satu persatu Selepas di hempas oleh Tsunami Yang meragut  100 ribu Nyawa penduduk Ahceh 

Dan kini penduduk Acheh berdiri sedia kala selepas 7tahun lamanya dan pembangunan di Acheh kembali semula Sedikit demi Sedikit bersama rakyat Acheh.

KINI 2011

TSUNAMI DI JAPAN 10 MAC 2011


Tsunami Di Japang yang telah meragut begitu banyak nyawa,

Gempa Bumi berukuran 8.9 SR dan Juga disusuli Tsunami di Japan,
dan berapa bandar japan yang meragut 10 ribu lebih Nyawa.



Di Sini SZMZFQ Bloger, ingin berkongsikan Video Yang Sempat Dirakam oleh penduduk Japan Semasa gegaran dan tsunami yang melanda Di Kawasan perumahan beliau.. Sangat Menyendihkan apabila melihat Anak2 yang menangis kerana ketakutan dan tidak tahu apa2.Bergitu rakusnya Air lautan menghempas kawansan perumahan itu T_T




Selepas Selesai kejadian Gempa Dan Tsunami Di Japan, kini Rakyat Japan dilanda Musibah.

Letupan Radiasi Di Japan!!





Dikejutkan lagi dengan berita letupan ketiga di loji tenaga nuklear Daiichi di Fukushima, Jepun. Mengikut laporan agensi berita Reuters serta The New York Times, letupan di reaktor No 2 telah berlaku jam 6:14 pagi waktu Jepun dan kerosakan yang timbul mungkin bersifat lebih kritikal, lalu menyebabkan senario “full meltdown” semakin mungkin berlaku. Reuters menambah bahawa kadar radiasi sekitar loji nuklear tersebut telah meningkat empat kali ganda.


SZMZFQ Bloger, mendoakan keselamatan Penduduk Jepun disana Semoga mereka menghadapi Dugaan dengan sabar dan tabah dan berharap rakyat jepun tidak putus asa untuk menerus kan perjuangan kehidupan mereka disana..




INFO :-

Tsunami tidak saja terjadi di Indonesia saja. Dibelahan bumi yang lain pun ada yang pernah dilanda Tsunami dahsyat. Seperti Jepang, Sisilia dll. Bagaimana dengan air bah pada zaman nabi Nuh? Bisa jadi banjir air bah pada zaman nabi Nuh adalah gabungan dari tingginya curah hujan dan Tsunami. Namun hal itu masih menjadi misteri hingga sekarang.
Lain halnya Indonesia, sudah tidak lagi asing dengan Tsunami. Pada Desember 2004, tsunami besar terjadi di Aceh. Lalu tiga bulan berikutnya terjadi di Nias. Setahun lagi, tepatnya 17 Juli 2006, tsunami juga terjadi di Pangandaran, Jawa Barat.
Menurut catatan para ahli ternyata Tsunami sudah terjadi sejak 8000 tahun yang lalu. Berikut catatan media ilmiah Livescience.com mengenai daftar tsunami maha dahsyat yang pernah terjadi di bumi.
6.000 SM
Gugusan salju besar di Sisilia longsor dan jatuh ke laut. Longsor yang terjadi pada 8 ribu tahun lalu ini memicu bencana tsunami tersebar di Laut Mediterrania. Tidak ada catatan sejarah bencana ini. Hanya para ilmuwan geologi memperkirakan tsunami dengan kecepatan 320 kilometer per jam ini mencapai ketinggian gedung 10 lantai.
1 November 1755
Setelah gempa yang menghancurkan Lisbon, Portugal, dan mengguncang sebagian besar Eropa. Orang-orang banyak yang berlindung di perahu. Namun, tsunami justru terjadi. Tak pelak bencana ini menewaskan lebih dari 60 ribu orang.
27 Agustus 1883
Letusan Gunung Krakatau di Selat Sunda, memicu tsunami yang menenggelamkan pesisir Sumatera, Jawa bagian utara, dan Kepulauan Seribu. Kekuatan gelombang bisa menyeret karang seberat 600 ton ke pantai. 36 ribu orang meninggal sia-sia.
15 Juni 1896
Gelombang setinggi 30 meter muncul sesaat setelah terjadi gempa di Jepang. Seluruh pantai timur disapu tsunami itu. 27 ribu orang meninggal.
1 April 1946
Gempa besar di Alaska menimbulkan gelombang besar di Hawaii. Bencana yang sering disebut sebagai misteri “April Fools Tsunami” itu menewaskan 159 orang.
9 Juli 1958
Gempa berkekuatan 8,3 SR di Alaska menyebabkan gelombang besar hingga 576 meter di Teluk Lituya, Alaska. Ini merupakan tsunami terbesar yang tercatat di zaman modern.
Untung saja, tsunami terjadi di tempat terisolir, sehingga tidak menimbulkan banyak korban. Tsunami ini hanya menyebabkan dua nelayan meninggal dunia, karena kapalnya  karam diterjang ombak.
22 Mei 1960
Gempa bumi terbesar yang pernah tercatat sebesar 8,6 SR di Chile. Gempa ini menciptakan tsunami yang menghantam Pantai Chile dalam waktu 15 menit. Gelombang tinggi terjadi hingga 25 meter. Tsunami ini menewaskan 1.500 orang di Chile dan Hawaii.
27 Maret 1964
Gempa Alaska “Good Friday” berkekuatan 8,4 SR, menimbulkan gelombang 67 meter di kawasan Valdez Inlet, Alaska. Gelombang dengan kecepatan 640 kilometer per jam ini menewaskan lebih dari 120 orang. Sepuluh orang di antaranya dari Crescent City, California, yang juga mendapat kiriman ombak setinggi 6,3 meter.
23 Agustus 1976
Tsunami di Filipina barat daya menewaskan 8 ribu orang. Gelombang besar ini juga dipicu gempa bumi di sekitar pantai.
17 Juli 1998
Gempa dengan kekuatan 7,1 SR menghasilkan tsunami di Papua Nugini. Gelombang besa dengan cepat membunuh 2.200 orang.
26 Desember 2004
Gempa maha dahsyat dengan kekuatan 9,3 SR mengguncang di Samudra Hindia, lepas pantai barat Aceh. Gempa paling besar sepanjang 40 tahun terakhir ini menimbulkan gelombang tinggi di Sumatera Utara, Pantai Barat Semenanjung Malaysia, Thailand, Pantai Timur India, Sri Lanka, bahkan sampai Pantai Timur Afrika.
Setidaknya 320 ribu orang dari delapan negara meninggal dunia. Bencana ini merupakan kematian terbesar sepanjang sejarah.
28 Maret 2005
Tiga bulan kemudian tsunami juga terjadi di Sumatera. Gempa di lepas pantai Nias yang berkekuatan 8,7 SR itu memicu tsunami besar yang menewaskan 1.300 orang di Pulau Nias, Sumatera Barat.
pustaka: vivanews.com

Isnin, 14 Mac 2011

Warning!! Acid rain japan in the Asia Betul or tidak??2011




Amaran!! Letupan Atau Kebocoran Nuklear Berlaku Di Jepun!!??? 0_0




AMARAN DARI JEPUN!??konon lah...



Ini satu amaran yang dikeluarkan berikutan letupan Loji Nuklear di Fukumi Jepun awal pagi tadi jam 4.30 pagi.

Jika keadaa cuaca pada hari esok dilaporkan hujan, seluruh rakyat Malaysia dinasihati agar tidak keluar dari rumah masing - masing.

Jika berada diluar, adalah juga juga dinasihatkan agar memakai pakaian hujan atau payung yang lengkap kerana letusan Loji tersebut membawa bencana tersendiri.

Ia dijangka menyebabkan hujan asid yang boleh menyebabkan kelecuran pada kulit, keguguran rambut dan turut mengakibatkan kanser pada individu tertentu.

Oleh yang demikian, Jepun turut menasihatkan Negara - Negara Jirannya termasuk Malaysia untuk mengambil langkah berjaga - jaga ini.

Mesej or Text yang Hangat di perkatakan di Facebook:-

{ATTENTION PLEASE~~] 4.30 in the afternoon the nuclear powerplant in Japan will explode. so, when it rains later or tommorow don't go out and if u are out make sure u have umbrella or raincoat bcoz dis rain can cause skin cancer etc. please pass to other people" anyway, doesn't care it's true or not, juz pass to other for the reason of ur care to ppl around u~~


Kena Ambil tahu gak
Kesan Hujan Asid

Hujan asid mendatangkan pelbagai kemudaratan terhadap beberapa aspek tertentu iaitu dari aspek kesihatan, kesuburan tanah dan tumbuhan, ekosistem akuatik dan bangunan serta peralatan bangunan.

Kesihatan
  • Memudaratkan golongan tidak kira tua mahu pun muda terhadap penyakit athsma, bagi kanak-kanak pula fenomena ini boleh menyebabkan sakit batuk, alergi dan selesema.
  • Gas sulfur dioksida adalah merupakan agen kepada beberapa penyakit kepada manusia seperti sakit dada, tulang, batuk, sakit kerongkong, barah kolon dan barah payu dara.
  • Air dan hujan asid yang bercampur dengan plumbum, kadmium dan aluminium berbahaya kepada manusia apabila diminum di mana boleh menyebabkan cirit birit di kalangan kanak-kanak, gangguan saraf dan membahayakan otak.
  • Aluminium pula boleh menyebabkan penyakit alzheimer (berkait dengan hilang ingatan)
Terhadap tanah dan tumbuhan
  • Menyebabkan kemusnahan hutan kerana terkena hujan asid; eg. 70% hutan di Czechslovakia musnah akibat hujan asid ini.
  • Kandungan alkali dan asid dalam tanah menjadi tidak seimbang dan mempengaruhi keseimbangan dan kestabilan tanah.
  • Nilai pH kurang daripada 6 akan menyebabkan bahan-bahan organik tanah mati, maka tanah ini menjadi tidak subur dengan ketiadaan nutrien di dalamnya.
  • Memusnahkan fungsi daun.
  • Pokok mati kerana asid bertindak balas dengan nutrien dalam tanah dan mengurangkan kesuburan tanah.
Ekosistem akuatik
  • Tumbuhan dalam tasik dan hidupan plankton termusnah akibat penurunan nilai pH air tasik (kurang daripada 5), ini akan mengganggu kelancaran pembiakan ikan dan amfibia.
  • Ikan dan udang secara tidak langsung merupakan ancaman kepada manusia di mana kandungan raksa dan asid sulfurik yang tinggi meresap masuk ke dalam kulit haiwan ini.
  • Air sungai dan laut menjadi berasid pada pH 5 membunuh hidupan akuatik seperti ikan (atau mana-mana binatang yang bergantung kepada ikan akan mati juga eg. burung laut); berlaku di Tasik Minnesota di mana hujan asid ini telah memusnahkan 140 buah tasik di situ.
Bangunan dan peralatan bangunan
  • Hujan asid yang turun ke bumi akan terkumpul menjadi pemndapan berasid, ini akan mempercepatkan kadar hakisan dan pengaratan barangan besi.
  • Meluntur dan merosakkan cat kereta.
  • Batuan dan binaan bangunan menjadi lemah dan rapuh serta mempercepatkan hakisan bangunan.



Dikawasan umah fadz hujan lebat der.. Risau gak huhu tapi orang kata bukan selama ini kita dibelengu gan hujan asid?? ker hujan asid di jepun betul-betul pekat ?hurmmm.. apa2 pun benar atau tidak benar kita kena berwaspada dan amik berat dengan hujan asid ni ye... So jangan lupa share is caring hehe share lah dekat kawan2 anda.. ^_~


Sama-sama kita mendoakan kesejahteraan seluruh rakyat jepun... 









More Info PALSU News Mail Online

Isnin, 7 Mac 2011

Terima Kasih semua atas UCapan Selamat Hari Jadi ^_~

SELAMAT HARI JADI 
YANG KE 22 TAHUN 
BUAT FADZUL ADMIN
 SZMZFQ BLOGER!!




Impian kalau mampu nak Kek Seperti dibawah ni Perfect!!! Cantek dan sedap!! terbaik dari ladang hahahahah :D




Terima Kasih pada Kakak kesayangan Ku kerana Wish Happy Buffday fadz Pagi tadi 7 mac 2011 di Twitter sangat MErengZZzz bila pagi2 je bukak twitter tgk Kak Siti Wishh terima kasih sangat kepada kakak ku tapi Now ku tengah tunggu Abang ku pulak Maher zain x wish2x fadz pun lagi huhu tapi xper lah kakak ku wish dan kawan2 dan rakan2 seperjungan pun dah cukup bermakna kannnn Syukur!!!...hehehehe ^_~



Hadiah!! kalau boleh nak Blackberry atau iphone4g wahhh demand nya fadz hahaha tapi dah memang lumrahkan pasti semua akan dapatnya gadget mahal seperti itu hehehe why noT!! xmustahil kan?? hahaha yang penting jgn mencuri ye hehe tak kekal sampai bila2 hehe kalau nak beli atau orang bg tanda sebagai hadiah kekekke xpun masuk contest mane2 ada rezeki ada r, xada rezeki dok diam2 pakai hset toki2 hehehe ^_~




Akhir kata INSYAALLAH semua niat fadz dalam hati yang fadz hendak harap diterima oleh ALLAH S.W.T Amin3x Ya Rabbal Alamin... Terima kasih Semua sebab Wish yang terbaik untuk fadz Syukuran ^_~


Korang jangan Lupa Ringan kan Jari untuk Bantu fadz LIKE step 1 dan step 2 ye semoga fadz dapat hadiah hari jadi insyaallah amin hehehe ^_~


I need a vote from you. Follow TWO simple steps and you are done.

Step 1) click LIKE on MyNewsHub =http://www.facebook.com/mynewshub
Step 2) click LIKE on Mohd Fadzul mypost =
^_~

Sample text














 

Sample Text

fadzoners

Sample Text