Ads 468x60px

Khamis, 25 Julai 2013

Percutian Di Legoland Malaysia Bersama Siti Nurhaliza 2013

Holiday
 With 
Siti Nurhaliza
at
Legoland Malaysia
Johor Bharu   

Fadz&Faiz Holiday With Siti Nurhaliza at Legoland Malaysia

 Assalammualaikum first sekali aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pihak simply siti sebab bertungkus lumus merealisasikan impian2 pemenang yang hadir bercuti bersama Siti Nurhaliza dari A - Z semuanya ok dan happy hehehe.. Alhamdulillah menang ni pun sebab aku masuk peraduan simply siti yang dianjurkan senang je beli barang lebih dari RM100 berpeluang untuk menang bercuti bersama Siti Nurhaliza di Legoland Malaysia so Alhamdulillah aku antara insan yang terpilih dapat bersama2 dengan pemanang yang lain untuk bercuti bersama... Ok lah tu! hehe tapi tiket dapat 2 tau so aku bawak anak buah aku yang kecik comel iaitu adik faiz hehe suka dia bila ayahnya bgtahu aku nak ajak dia g Legoland yang telakarnya siap kira hari start ayah dia bgtahu sampai hari nak g legoland pastu siap call lagi hahahahaha mencuit hati aku melihat gelagatnya hehe faiz happy aku pun happy hehe


STARTING To LEGOLAND MALAYSIA
  
Pagi Subuh menjelang...hati rasa lega sangat sebab penantian sudah berakhir tiber untuk bertolak ke johor pada awal subuh.. nasib faiz (anak buah aku) sudah pun berada dirumah so tidak menjadi masalah.. hehe dalam 5am ku sudah berada di Bukit Jalil dimana tempat berkumpul kami sebagai  winner... dan aku sempat solat berjemaah di Surau Bukit jalil nasib ada hamba Allah yang imamkan jemaah :)

 Mara Liner adalah bas yang akan bawa kami semua ke Legoland Malaysia.. bas datang tepat 6.30am pagi.. masih bergelap lagi waktu tu..



 Ini Semua antara Winner2, crew2 Simply Siti dan Rakan2 Media tak kisah lah Melodi, Roti Kaya, Utusan, Berita Harian dan lain2..

 Ingat bas sampai boleh naik sesuka hati huhu tapi kena panggil nama dulu baru boleh naik kalau nama tak ada tak leh pergi ye huhu security ketat Good ;)


 comel tak? haha sian anak buah aku faiz ngantok lak dia maklum lah pernah budak2 bangun kul 5am siap2 nak ke Legoland? ko ada? hahhaa Aku cakap dia xper faiz nanti bas berjalan kita tido puas k hahaha
 Okayy! ni sarapan kami Air kotak soya dan Roti crim burrberry haha ok lah dapat alas perut tapi pertengahan jalan diorang bagi kita makan mee hun sodap haha dan jajan yang diorang beli banyak gak sampai tak termakan lah hehehe


 Sesi mengambil nama2 dalam bas maklumlah takut tiber2 ada yang tertinggal sebab tak tunggu kann nnt keluar statement dekat media kata itu ini..keh3x so bas ni akan berjalan jika org tu comfirme2 pergi atau tak pergi.. terbaik r simply Siti hehe 

 Sebelum nak sampai faiz termenung memikirkan Legoland wahhh happy hahaha

Muka comel lagi berapa minit nak sampai Legoland yahooo! aku yang Excited hhahaha 


Yeahhh dah sampai legoland  Malaysia Alhamdulillah hehehe bersama winner , crew dan wartawan :)



Besar jugak Legoland Malaysia ni luas sangat haha macam2 restoran yang ada dekat sini tahu2 je kita semua lapar tapi semua dah kenyang je hehe

Yes2 hampir sampai ke pintu Gerbang yahooo!

 Wahh! pintu gerbang Legoland malaysia dah muncul yahoo seronok nya hahah aku yang excited kan! haha


Now At Legoland Malaysia yeahhh!!


 Wahhh!! bestnya...

Ramai sangat orang dari kalangan malaysia dan pelancong asing thumbs up! :)

nak pengsan erkkk Adakah kita kena beratur ambil tiket macam diorang? ramai tu huhuhu .. Oh~ tiket dah ada dekat diorang just belum diedarkan so tarik nafas lega hehehe...

Bergambar anak sedara ku faiz di depan pintu gerbang legoland Malaysia smart!! hehe

Gambar faiz menjadi super duta untuk Legoland malaysia kali ke 2013 hahaha 

Dia di bahagikan dalam berapa group A, B dan C fadz dapat group C yeahhh
  
Video  1
video

 Ok Ni Dia antara group C yang terpilih yahooo!! Jom kita Enjoy! hehehe

 Sebelum Siti Nurhaliza sampai kita bergambar Dahulu bersama banner We Are Part Of Simply Siti Di Hati 2012 yeahhhh!


Untung r akk ni dapat bergambar moskot legoland Malaysia hahaha Terharu akk!! haha

Siti Nurhaliza is Coming Legoland Malaysia

 Fuhh!! Siti Nurhaliza Datang yeahhh

 Cantiknya kak Siti Nurhaliza waktu datang ke Legoland Malaysia di himpit dengan orang kuat Legoland Malaysia...Terbaik!

Yeahhhh!! Siti Nurhaliza happy sangat haha

Tengok Siti Nurhaliza tengah posing ala2 Model gitu!! hehe


Meriah Di Hari Legoland haha macam gaya ada kannn hahaha semuanya happy good lucky cewah hehehe


Bersama Crew Simply Siti, Wartawan Media, Winner dan Orang kuat Legoland Malaysia Kenangan Terindah! :) SMILE



Welcome Siti Nurhaliza at Legoland Malaysia

Video 2
video

Menuju Ke Bangunan Mini Legoland Awesome!!

First masuk wahhhh!! macam tak percaya dah dapat masuk haha dengan luasnya seronok giler tapi cuaca panas sangat huhu



Wow! cantik dan menakjubkan hehe 

Video 3
video



Tersegam! Indah KL Tower dan KLCC belakang Masjid Jamek :)


Kapal Melancong katanya di Pelabuhan Klang hehehe busy nampak abg2 tu haha

Video 4

video


Oh! rupanya ada program kawah naga di Putrajaya #eh haha :D

Kalau korang nak pergi keretapi Melayu naik dekat sini k hehe

Yeahhh !! dah sampai Suria KLCC hahaha selalu kot lepak kt sini hehe

Makhamah Di Dataran Merdeka Kebangaan Malaysia



Ni dekat mane ek? lupa tgk caption dia huhu

Tak tahu bangunan apa ni rasanya pernah nampak dekat Johor kot #eh betul ke ek? haha

Ni menuju ke Petaling Street dan pasar Seni busy nya diorang membeli belah LOL haha

Reka bentuk KL monorail siapa nak pergi imbi sila naik kl Monorail wokeyh! haha cute giler!

Menunggu LRT yang bakal tiber tapi sampai seharian tak tiber2 oh tidak hahaha

Siapa kenal Train ni? haha ini lah ERL yang selalu korang g Airport tak kisah r KLIA ke LCCT ke semua naik ni hehehe


Woooo Dah sampai Airport macam aku naik ERL tu je hahaha Welcome to KLIA atau LCCT gabung sekali lah hehe nak lega hati kedua pihak katanya haha

Video 5
video


Time Bergambar Kenangan Bersama Bangunan kecilan! Legoland~
















Time bergambar kenangan belakang kan bangunan kecilan ni waktu tu panas giler beb! berpeluh aku basah kuyup huhu tak tahu nak cakap apa kalau seminggu dekat sini rasanya golap aku tak pun berat badan aku menurun haha apa2 pun best sangat kagum tengok Legoland Malaysia Mini bangunan ni hehe PERFECT!!

Masa Makan pula!



Perghhhh ramai giler pergi makan tengah hari huhu tak tahu macam mana bila nak beli nnt huwaaa tapi sangat nice reka bentuk restoran khas diorang best! hehe

 Cantik lak sebelah sana rasa macam nak pergi lah takper2 lepas lunch k perut tengah lapar ni hehehe


 Perghhhh! penuh mantap mampat! hahaha cmne nak beli wei!! haha nasib ada tempat kosong fuh selamat rupanya Simply Siti dah tempah Alhamdulillah hahaha

Mari beli2 harga dalam RM 25 atau RM 28 1 set sekali gan air huhuhu Murah kan best huhu


 Ohhh Tak payah risau Simply Siti belanje yahooo!! banyak couponnya hehe :D

 Ni lah Coupon yang Simply Siti bagi dekat kita semua Alhamdulillah Murah Rezeki korang hehehe Jom MAKAN!!! hahaha

 Ohh nnt2 faiz nak bergambar gan Tiket masuk Legoland Malaysia ok SENYUM hehehe :D

 Ni antara makanan yang aku dapat beli kenyang beb bola2 ikan tu sedap gila dan ayam cecah sup serta nugets bila makan tak habis sebab besar dan lazat hehe enjoY!!


  Baiklah ni lah Bil makanannya !! haha Ada Aku Kisah amboi belagak hahaha


Faiz mengajuk sebab aku makan lama sangat hahaha comelnyaaaa hehe

 hahahahah Potret ni sangat cantik dibuat dalam Legoland tapi tempat nya dalam toilet hahaha mamat2 yang sedang kencing ingat aku nak sekodeng diorang!! ghu[penya nak ambil gambar si faiz je ni hahaha semua gelak dowhh!! hahaha sebab perasan!! haha


Bergambar kenangan di Depan pintu masuk Welcome To Markett Restaurant ? haa? hahaha ( pergi tu bawak bekal tau heheh)

Video 6
video
  Naik keretapi Legoland Bersama Siti Nurhaliza


Menunggu bersama crew Simply Siti dan Media yang semua belum sampai2 agak2nya diorang semua tengah mengcekik lah tu hihi :D


Ini lah Legoland Express laju dowhh keretapi ni (mata ke atas tangan ke bahu) hahaha



Ni bukan keretapi tapi ni LEGO Rescue Academy, siapa nak jadi Bomba naik lah LOL hanya buadak2 sekolah je boleh huhu agak penat jugak nak main benda ni tp perlu ada Team Work bersama Good :)

Posing jap hahaha Walaupun keadaan agak panas terik.. dah mcm lagu seindah biasa lak hehe


Inilah Dia Legoland Express hehe Tapi Siti Nurhaliza duduk depan sekali :) Orang kuat tu hehetapi kan time ni ramai sangat orang menunggu ingat dah give up nak masuk sebab ramai sangat beratur panjang tapi tak mengapa hehe sebab CEO legoland turut serta ombongan Simply Siti semua dapat naik dulu hahahahaa Suka sangat!! haha Oppsss!!

Seronok sangat!!! Sampai berpeluh faiz hehehe sian dia hehe 

 Video 6
video


Naik The Dragon


Yeahhh!! dah Sampai istana  Dragon dalam tu ada Naga der huuhuhu seram kalau nak masuk ketinggian kena 100 keatas ye adik2 kecik boleh masuk tapi tumpang Dragon naik angin ok huhuhu

Video 7
video


Time nak berlepas dalam hati berdebar2 sangat tak tahu apa yang berlaku huhu tapi rasanya tak laju kot kannn .. menarik dalam istana ni sebelum Dragon naik angin hahaha
 
haaa lepas keluar nampak langit apa lagi Dragon pun naik angin dowhh!! tak sngka laju gilerr sampai pipi ku  yang gebu ni bergegar2 kena angin Oh tidak.. sakit jantung aku  memang tak jangka fuhhhh~

Puas naik The Dragon yang naik angin tadi hahaha seram sejuk gak r xsangka laju giler hehehe now nak bersiar2 jap di perkarangan istana ingat nak beli gambar tapi mahal so xperlah ngee2x
 
 Ini lah Istana The Dragon Dekat legoland Malaysia kanak2 bajet rendah dari 100cm tak leh naik ye! hehe


LEGO Studios 4D With Siti Nuhaliza




 Oraite dah sampai ke Lego Studio 4D ramai giler tapi macam biasa kami semua dilayan seperti VVIP last come first In hahahaha adoo? :P


Sesi Meet & Great bersama Siti Nurhaliza amboi kemain faiz ye bergambar dengan kakak Siti hehehe




 Antara gambar2 Siti Nurhaliza sewaktu di wawancara oleh media Melodi!! hehehe

antara sitizoners yang menang juga berpeluang bergambar dengan Siti Nurhaliza yang comel sgt!! :)


 hehe aku pun nak bergambar sat dengan kak Siti nurhaliza :D

 hahahaha ada wartawan ambil gambar fadz tengah bergambar gan kak Siti nurhaliza malunya hihihi



Ni antara gambar2 Siti Nurhaliza yang sangat comel aku lihat hehe sian siti panas hampir berminyak mukanya tapi tetap kecomelan terserlah So Gunalah Simply Siti hehehe Iklan pulak ;D



yeahhhh Dah berada dalam studio 4D LEGO boleh tahan jugak besarnya 5 ratus orang boleh muat 

 Time menonton Filem di Studio 4D memang terbaik taraf 5 bintang dan Antarabangsa terpegun aku melihat studio ni bunyinya.. effect dia perghhh dasyat r kalau air hujan betol2 hujan rasanya salji pun berbaloi2 masuk memang tempat wajib korang masuk hihi


 3 Kaca Mata hahaha fadz Siti dan faiz mana satu comel??? ok fine siti paling comel hahaha

 Siti Nurhaliza nak balik sudah..5pm


Tepat 5pm Siti Nurhaliza kena balik sebab maklum lah time ni Datuk K masih lagi tak sihat so waktu bekerja Siti sampai petang kul 5pm je tak boleh lebih dari atas sebab Datu k perlu makan ubat so kami semua amat faham dan memahami dah macam lagu Biarlah Rahsia kan hehehe


Siti Nurhaliza bersama Winner bergambar Banner "We Love U Siti Nurhaliza" time ni ramai sangat berkerumun hahaha maklum The Voice Of Asia yang sangat terkenal kan sampai yang tak Teruja hehe AURA kuat!


Curi peluang dengan pantas bergambar sekali lagi bersama Siti Nurhaliza sian faiz terkepit dekat bawah aiyoo haha orang suruh pandang kamera g pandang belakang lak huhuhu


Siti Nurhaliza Nak balik dah Termia Kasih kak Siti Nurhaliza kerana Belanje kami semua Love U Kenangan terindah hehe

Video 8
video

Main Dragon Apprentice


Ini lah dia Dragon Apprentice untuk ibu2 dan anak2 laju tetapi tak membahaya seperti bapaknya yang naik angin hehe just for FUN!! happy family hehe


tengok macam laju sangat tapi diorang semua propa je nak kasi enjoy hehe tapi bayi anak2 kecik sangat tak boleh naik takut longgar hehe kalau tengok Train ni pun comel je ini lah maknya betina tak garanag dan tak naik angin hehehe enjoy!! hehe



Unik sangat aku ingat siapa lah yang main muzik rupanya si polan burung ni tiup trompet hehe patut r kawan Kingdoms hehe fuhyooOO hehe


Kagum Project X Gempak!!


 Ini satu lagi Naga #eh bukan2 kereta rollercoster haha yang dinamakan Project X best sangat laju hanya 4 orang sahaja yang boleh naik so 4 orang tu yg berdebar dan menjerit seronok tak terkata ni dewasa je boleh main ok hehehe


Inilah dia Project X lagi ganas dari naga naik angin tu hahaha puas hati beb smart!! hehe




Technic Twisters pening giler !



 Siap Sedia untuk naik Twister kita play ringan2 je k tapi pening dia macam nak muntah laut dowh huhuhu


Selesai twister kan diri hahaha muka masing2 longlai rasa macam nak tidur je haha tq Abg Ikram sebab sudi teman kami berdua A - Z hehehe

LEGO Mindstorm pakcik tua berkumis Putih!



 Selepas penat bermain Technic Twister kita xleh nak duduk diam berjalan dan terus berjalan dan ternampak benda pelik kt bangunan tu apa??? apakah itu??

 Orhhh kepala pakcik  berkumis putih ingatkan apa lah tadi  hahaha so bergambar lah bersamanya teruja katanya LOL

 Masuk ingat apa yang ada rupanya just tempat kanak2 kecik main lego dan pasang2 lego je LOL faiz pun xberminat nak lama2 kt dalam ni sebab tak mencabar katanya LOL hehe


Lego Love di Lego MindStorm untuk kanak2 sahaja k


Perbagai2 ada dalam Legoland Malaysia



 Ni dekat junior Driving School

 bergambar dengan Zirrafah LEGO di depan pizza mania tetapi susah nak nampak kepala haha tinggi sangat LOL

 Masih lagi Di Pizza mania dengan replika Dargon of the Night cewa memandai je aku bagi namakan hahahah


Ni bukan kilang tau ni Observation tower ok! jgn salah anggap lak hahaha

 Ni lak utk adik2 Kid power tower hehe


 Build & test just replika2 LEGOland contok kereta race dan macm2 lagi hehehe faiz yg nak bergambar sebab dia suka kereta hehe


haaa ni 3 kali cubaan RM10 k siapa yg dapat masuk kan bola dapat lah angry menganas tu hehe bosar punyer hehehe
 
Dapat bouchar dalam bouchar tu  kata boleh dapat freen maina Lego dan botol logo Legoland Malaysia so faiz pilih patung Lego ok sesi memasang dan itulah baranagan dia hehehe

 untuk kanak2 The Forestmen's Hideout macam dekat taman permainana kawan perumahan korang just dibuat dengan Lego dan ala2 kampung dulu2 tak pun istana lama :)


Ni namanya Water Splash benda ni bunyi letupan air siapa duduk tepi tu kena lah air dari letupan tu bunyi macam poop!! dengar x? xdengar kan so kenalah datang legoland Malaysia hehehehehehe lariii~


Dekat 6pm Jom G Shooping!



Diorang kata Bangunan nak buat tu adalah Hotel untuk pelancong asing yang pergi ke Legoland malaysia wow bestnyaaa!!

Ini lah Surau yang kami pergi Solat semua Lego je hehe

Shooping time jom!! meriah sgt semuanya happy and perbagai warna hehehe

 Wokeyh dah sampai ramai gak tengah shooping ni huhu #eh akk polis jom lah sama2 shooping heheh


Masuk je wow muka happy nak beli best ni macam2 ada dalam bentuk LEGO hehe


Sekali nak pergi beli baju dulu haa ambik ko!! harga dia murah sgt!!!! rasa nak menangis je tengok harga dia huhu macam nak beli pun tak sanggup beb hahaha MAHAL yang AMAT! sowi pihak Legoland Malaysia heheh

 hahahaha faiz dia berkenan sangat nak beli topi ni sebab cute dan berkualiti tapi apakan dayakan harga dia membuat sendu ketawa so apa lagi bergambar jelah topi tersebut jadilah kan dari xada kenangan katanya hehehe


Nak balik dah Cuaca Mendung..

 Tengok keadaan cuaca sangat mendung menanda Hujan lebat bakal menjelma huhuhu ramai nak pulang sebab takut terperangkap dalam hujan huhu



Ini barang cenderahati dapat dibei oleh kami harga boleh lah dalam RM 35 itu paling murah yang lain RM 60 keatas fuhh akalau ada yang kecil2 pun Rm 15 tapi macam tak berbaloi je huhu

Akhirnaya hujan turun dengan lebat kami pun cari gerai makan tengok semua penuh tapi nasib baik ayam chicken rice ada kosong satu ok apa lagi booking dan makan lega perut hehehe



Balik tapi Singgah Johor Premium Outlet


Singgah di JPO ni pun bukan shooping tau tak mampu der huhu just pergi makan malam je Simply Siti belanje bestnya hehehe


Bergambar kenangan di JPO sebab ni first time ke sini barang diorang semua Original!!

Tak mampu nak beli tapi teman abg Ikram beli baju untuk Dinner Hari setiausaha bersama Siti Nurhaliza bestnya huhu 
 
Ok lepas makan dan teman shopping time to balik aduhh penat giler tak terkata rasa happy sangat hehehe tapi penat dan letih tak leh nak cakap kalau nak tahu haa tgk si faiz ni lena tido sampai terbongkang hahahaha

Baiklah kami sampai ke Bukit jalil dalam pukul 2.30am amat pagi tapi syukur alhamdulillah yang penting Selamat sampai dan pergi Alhamdulillah!! ^_^

Belakang tadbir Siti Nurhaliza di Legoland Malaysia

 Siti Nurhaliza bersama CEO dan orang kuat Legoland Malaysia


 Siti Nurhaliza bersama adik2 yang kak siti bantu untuk kempen Simply Siti Di hati ku adik2 ni adalah pesakit jantung.


Siti nurhaliza Simply Siti pihak legoland Malaysia serta IJN institut Jantung negara berjaya mengumpal dana untuk 3 orang adik yang mengalami sakit jantung.

Terima Kasih Simply Siti dan Siti Nurhaliza



 Saya adalah WINNER Alhamdulillah! hehe

 Ini lah kenangan ku menang tiket ke Legoland Malaysia bersama Siti Nurhaliza

Harapan fadz selepas ni Simply Siti buat lah lagi macam ni dan terus merangcang untuk aktiviti yang lebih best dan terbaik Tahniah sebab terus kekal

Kesimpulan Fadzoners






 
Kesimpulan fadz :- Good best sangat pergi Legoland Malaysia ni satu pembaharuan malaysia.. diharapakan Pihal LEGO tambah lagi pokok2 supaya keadaan disana sejuk atau suam sejuk sebab agak terik sgt panas disana berpeluh dibuatnya hehehe dan barangan turun lah harga sikit huhu jangan terlampau mahal huhu nak beli yang diminati semunya Mahal2 berlaka huhu buat semua pergilah ke Legoland malaysia bawak anak2 semua sebab legoland memang sesuai untuk seisi keluarga untuk bercuti dan bersuka ria.. bajet nak kesana dalam tangan dalam RM 500 baru seronok bersuka ria ye dak?ok Semoga kita Bertemu lagi ye kawan2 yang membaca sampai habis.. lepas ni percutian di bandung lak kot hehehe tunggu...


Sample text














 

Sample Text

fadzoners

Sample Text